top of page
  • Writer's pictureMaria Lupu

Înfluența zgomotului de fundal asupra copiilor

Zgomotul de fond (TV, radio, muzică cu versuri, zone aglomerate, gălăgie) pentru perioade lungi din zi poate afecta multiple arii de dezvoltare ale copilașului și uneori chiar sănătatea acestuia.


Îi încetinește achizițiile de limbaj (învățarea vorbirii), capacitatea de a înțelege cuvintele și sensul lor, le afectează concentrarea și eficiența achizițiilor (imaginează-ți că înveți pentru un examen greu și știrile de la ora 5 sunt pe fundal - copilașul tău învață NON-STOP).


Poate fi un aspect stresant, care să determine apariția de iritabilitate și tulburări de somn la micuții oameni care și așa nu excelează la capitolele astea.


Zgomotele puternice sau pe termen lung pot da afectări ale auzului, oboseală dar și tulburări ale sănătății mintale.


Totuși nu toate zgomotele de fundal sunt la fel de dăunătoare. Din contră, niște zgomote din natură sau muzică instrumentală la un volum mediu spre scăzut poate pot ajuta capacitatea de concentrare și pot acoperi alte zgomote din mediu care ar distrage atenția.


Pentru mai multe informații despre acest subiect vă recomand acest articol din 2017 "Influences of background noise on infants and children" scris de

Lucy C. Erickson și Rochelle S. Newman.




Recent Posts

See All
Post: Blog2 Post
bottom of page