top of page
  • Writer's pictureMaria Lupu

Bebe la 3 luni

A mai trecut ceva vreme, bebele s-a mai adaptat la lume, părinții la bebe...

Au ajuns cu toții la 3 luni și parcă nu le vine să creadă cât de repede trece timpul și poate că au trecut 3 luni și nu 3 ani...

Totuși avem dovezi noi că puiul mic crește văzând cu ochii (la propriu). Deja își susține capul bine, mândru și semeț, iar când stă pe burtică se sprijină pe antebrațe și îl ridică drept.

Atunci când stă pe spate își intinde, apoi își flectează membrele inferioare, ba chiar lovește cu ele, de parcă de momentul în care va alerga spre o minge îl despart doar câțiva pași.

Nu-ți mai dăruiește doar zâmbete ci a trecut la cel mai dulce râs pe care ți l-ai fi putut imagina.

A început să dea semne că știe când vrei să îl ridici în brațe și te întâmpină cu entuziasm, gângureli și chițăieli.

Micuțul ghem de bucurie devine din ce în ce mai activ. Își explorează mânuțele și dă semne că e interesat de jucării, apucându-le din mai multe încercări perseverente și poate cam stângace (indiferent de mânuță).

Își deschide și își închide pumnișorii. Face prehensiune cu toate degetele simultan (va mai avea o perioadă de lucrat la mișcările fine). Dar după ce prinde o jucărie zăngănitoare o mișcă și se minunează de lumea plină de zgomot și culoare în care a intrat.

Totuși, activitatea cea mai frecventă (și plăcută) este rosul propriilor mânuțe, degețele, pumnișori, pe care o repetă la infinit.

De asemenea curiozitatea micuțului om îl face să analizeze fețele din jur plin de interes și să vă arate, vouă părinților, că vă recunoaște chiar și de la distanță.

Și dacă tot “vă știe din vedere” vă urmărește cu privirea, atât pe voi, cât și obiectele cu care îi captivați atenția.

Iar dacă îi vorbiți sau faceți un zgomot mai intens sau intersant, va întoarce capul repejor să inspecteze cine și ce a facut în cele câteva momente în care nu era atent. Ba chiar dacă vă aude vocea s-ar putea să vă ofere un zâmbet recunoscător și uneori va avea tentative de a imita ce aude.

Fața mică spre care îndreptați parcă toată iubirea existentă în lume, devine din ce în ce mai expresivă și zilnic vă uimește cu noi fețișoare și noi moduri de a comunica. Iar momentele în care vă jucați devin din ce în ce mai apreciate și mai prețioase.

Bebelușul tău are 3 luni!

3 luni, care au fost pe cât de grele, pe atât de speciale (mai ales privind retrospectiv).

E uimitor ritmul cu care cei mici se dezvoltă în această perioadă și schimbările gigantice prin care trec. Niciodată în viață nu vor (și nu vom) mai atinge nici măcar pe-aproape aceeași viteză în achiziții.

*Prehensiune = acțiunea mâinii de a prinde cu ajutorul degetelor

Recent Posts

See All
Post: Blog2 Post
bottom of page